Zaterdag 11 november

 

Op de 11de van de 11de wordt traditioneel het carnavalsseizoen geopend.

Dat deden we in het kader van ons jubileum met een dialectmis in de Christus Hemelvaart kerk in de Vrangendael. Een door William Boselie samen met een parochiale werkgroep bedachte mis werd door enkele trouwe kerkgangers en de voltallige vereniging bijgewoond.

Ook de jeugdfanfare van St. Jan was aanwezig en speelden prachtige bekende liedjes als Geneet van het laeve en Zittert allein. Deze werden uiteraard uit volle borst meegezongen.

Als afsluiting werd de nieuwe vaan gemaakt door mevr. Smits aan de aanwezigen getoond en door pastoor Ewals ingezegend. Deze nam zijn kans waar en zegende tevens de leden. Daarna werd bestuurslid Ron van Mierlo als Vorst geïnstalleerd en voorzien van veren, ketting en scepter.

Vervolgens togen we naar het Kloosterplein in het centrum van Sittard om daar de traditionele opening bij te wonen. Deze werd uiteindelijk afgesloten met het ophangen van een, geborsteld staal materiaal zijnde, maske aan het balkon van hotel de Limbourg op de Sittardse markt die daar blijft hangen tot carnavalsdinsdag waarna hij wordt begraven.

Copyright © Cv de Kempernaaze 2021.